Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

·         Per brumin
·         750 gr miell
·         1.luge supe uthull
·         1 luge supe kripe
·         1/2 filxhani caji vaj ulliri
·         Uje te vaket sa te marri  (rreth 400 ml) 
·         2 luge supe gjalpe te shkrire per te lyer petet

·         Per mbushjen
·         100 gr.gjalpe
·         100 gr miell
·         1 liter qumesht te nxehte
·         1/2 luge kafeje arre moskat
·         2 veze
·         600 gr.djathe te bardhe therrime
·         150 gr.kackavall i grire
·         pak kripe
·          πιπέρι
·         1/2 filxhan caji vaj ulliri

Ne nje ene te thelle trazojme te gjitha materialet e brumit dhe pak nga pak hedhim uje duke zene brumin derisa brumi te zbutet dhe mos na ngjisi neper duar. E zeme brumin ne forme bastuni dhe e prejme ne mes. Cdo cope e ndajme ne gjashte copa me te vogla .Hapim gjashte copat e brumit me okllai ne diameter rreth 20cm.Lyejme cdo pete me pak gjalpe te shkrire .I veme petet njera mbi tjetren.Peten e gjashte nuk e lyejme me gjalpe. I leme petet te shplodhen ne frigorifer per nje ore. Te njejtin proces ndjekim dhe per gjashte petat e tjera.Mbasi  eshte shplodhur brumi ,ne nje siperfaqe te lyer me mial hapim dy pete te medha.
Ne zjarr te mesem shkrijme gjalpin ne nje tenxhere.Hedhim miellin dhe perziejme per rreth2’-3’.E heqim nga zjarri. Pak nga pak ,duke trazuar  me tel, hedhim qumeshtin e nxehte derisa te lidhet kremi. Nje nga nje hedhim vezet ne krem dhe me levizje te shpejta perziejme me tel, shtojme arrat moskat, kripen dhe piperin. Ne fund shtojme dhe djathrat dhe e leme kremin te ftohet. Lyejme me vaj nje tepsi No 40 dhe shtrojme ne te peten e pare, mundesisht peta te dale jashte tepsise. Hedhim mbi pete mbushjen. Mbulojme me peten e dyte duke e rrudhosur lehte.Mbyllim buzet e petave duke i sperdredhur lehte nga brenda. Sperkatim me pak uje. E pjekim byrekun ne 180 grade, ne rezistenca laret dhe poshte , duke e vendosur tepsine ne skaren e fundit, per rreth nje  ore .E leme byrekun te ftohet dhe me pas servirim


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου